Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΦΘΑΣΕ !

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΦΘΑΣΕ !

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΤΑΣΕ

 

Έφτασε η ώρα του αγώνα. Κάθε προετοιμασία για το μαραθώνιο είναι σαν ένα μεγάλο ταξίδι, ώσπου κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που φθάνουμε στον προορισμό μας. Για να έχουμε όμως καλό ταξίδι, χρειαζόμαστε και τα κατάλληλα εφόδια.

Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε καθαρή και θετική σκέψη σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Να οραματιζόμαστε το στόχο και να ετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Περάσαμε ένα διάστημα προπόνησης και πολλές δυσκολίες αλλά και ωραίες στιγμές. Κάποιες φορές νιώθαμε να πετάμε και κάποιες άλλες δεν μπορούσαμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Παρόλα αυτά εμείς καταφέραμε να φτάσουμε στην ημέρα του αγώνα μας.

 

Είναι πολύ σημαντικό η προετοιμασία μας να ξεκινήσει από το βράδυ.

 

Το πρωί του αγώνα με την αγωνία και την ανυπομονησία που αισθανόμαστε υπάρχει περίπτωση να ξεχάσουμε μερικά πράγματα, τα οποία στη πορεία θα μας φανούν χρήσιμα.

 

Ένα από τα πολύ βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε τις τελευταίες μέρες πριν τον αγώνα, είναι η υγιεινή  των πελμάτων μας. Φροντίζουμε λοιπόν τα νύχια μας να είναι κομμένα καλά, να μην υπάρχουν φουσκάλες, και χρησιμοποιούμε ειδικές μαλακτικές κρέμες για να ξεκουράζονται τα πόδια μας.

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι να έχουμε βρει τις κάλτσες που θα φορέσουμε και οι σωστές κάλτσες είναι αυτές που δεν έχουν σημείο τριβής με το δέρμα. Οι κάλτσες όσο κι αν φαίνεται λεπτομέρεια, εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να είναι οι κατάλληλες για μεγάλες αποστάσεις. Από τις μη κατάλληλες  κάλτσες, πολλές φορές δρομείς δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο τερματισμό!

 

Τι άλλο πρέπει να ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα:

 

Στην ειδική σακούλα που δίνουν οι διοργανωτές για τον αγώνα, πρέπει να κολλήσουμε  το νούμερο του αγώνα μας για να μπορούμε μετά τον τερματισμό, να τη παραλάβουμε. Πολύ σημαντικό είναι να έχουμε πάρει όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με την μετάβασή μας στην αφετηρία του αγώνα, και κυρίως να ακολουθούμε το πρόγραμμα των διοργανωτών, οι οποίοι φροντίζουν σε συγκεκριμένο σημείο, να βάζουν λεωφορεία για τους δρομείς και να τους κατευθύνουν στο σημείο εκκίνησης. Φροντίζουμε να είμαστε τουλάχιστον 1 με 1 ½ ώρα πριν από την εκκίνηση. Καλό είναι να αποφεύγουμε δικά μας αυτοκίνητα μεταφοράς, διότι πολλές φορές την ώρα του αγώνα οι δρόμοι προς τον αγώνα είναι κλειστοί και ίσως να μην καταφέρουμε να φτάσουμε εγκαίρως στο σημείο εκκίνησης ή να καθυστερήσουμε, με αποτέλεσμα να μας δημιουργήσει πρόσθετο άγχος.

 

Η λίστα του εξοπλισμού μας για την μέρα του αγώνα είναι:

  • Το κυριότερο, τα αγωνιστικά μας παπούτσια και οι κάλτσες για τον αγώνα.
  • Το τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης περασμένο στο κορδόνι του παπουτσιού μας ή το νούμερο του αγώνα που έχει επάνω το ειδικό τσιπ.
  • Το αγωνιστικό σορτσάκι και φανελάκι με τον αριθμό του αγώνα μας καρφιτσωμένο.
  • Μία μακρυμάνικη μπλούζα ή μια μεγάλη πλαστική σακούλα με τρύπες στα χέρια και στο κεφάλι, για να την φοράμε πριν την εκκίνηση και να μας κρατά ζεστούς. Μετά την εκκίνηση την πετάμε.
  • Αν ο καιρό είναι βροχερός χρειαζόμαστε ένα ελαφρύ αδιάβροχό, ή αν έχει ήλιο γυαλιά και καπέλο.
  • Βαζελίνη για τα βάλουμε στα σημεία τριβής του δέρματος και χαρτί υγείας.
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή κάποιο ενεργειακό ποτό, που μπορούμε να πιούμε πριν τον αγώνα μας.
  • Επίσης θα χρειαστούμε λίγα χρήματα για μετά τον αγώνα, σε περίπτωση ανάγκης.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

facebook
instagram
Copyrighted Material