Διατάσεις πριν το τρέξιμο

Διατάσεις πριν το τρέξιμο

Οι διατάσεις είναι απαραίτητες πριν να ξεκινήσετε το τρέξιμο.

Ενεργοποιούν το σώμα για να μπορείτε να αντεπεξέλθετε καλύτερα στο πρόγραμμα της γυμναστικής σας. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με το τρέξιμο.

Διάταση οπίσθιων μηριαίων

Όσοι τρέχουν είναι πολύ συχνό να έχουν τραβήγματα στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Αυτό οφείλετε συνήθως σε έλλειψη γυμναστικής των ραχιαίων. Για να κάνετε διάταση στο συγκεκριμένο σημείο ξαπλώστε με ίσια την πλάτη και τεντωμένα τα πόδια μπροστά. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο προς το στήθος σας, και στη συνέχεια τεντώστε το προς τα πάνω, τραβώντας το προς το μέρος σας από τη γάμπα. Θα νιώσετε την περιοχή στο πίσω μέρος του ποδιού σας να τεντώνεται έντονα. Κρατήστε αυτή τη στάση για 10-30 δευτερόλεπτα για το κάθε πόδι.

Διάταση τετρακεφαλων

Οι δυνατοί τετρακέφαλοι βοηθούν την καλύτερη απόδοσή σας. Για να έχετε όμως δυνατούς και ευλύγιστους τετρακέφαλους μύες πρέπει να κάνετε εκτός από εκγύμναση και κατάλληλα τεντώματα. Με ίσιο το κορμί τραβήξτε προς τα πίσω το δεξί σας πόδι, λυγίζοντας το γόνατο και πιάστε με τα χέρια σας πίσω από το σώμα το πέλμα. Τραβήξτε το ώστε να τεντωθεί ο τετρακέφαλος μυς για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Κάντε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

Διάταση γλουτιαίων

Οι γοφοί σας είναι σε έντονη κίνηση όταν τρέχετε. Υπεύθυνος για την κίνησή τους είναι ο απιοειδής μυς. Για να κάνετε διατάσεις στο συγκεκριμένο μέρος ξαπλώστε με την πλάτη σας ίσια και καθίστε σταυροπόδι. Τραβήξτε με δύναμη προς το μέρος σας το πόδι, πάνω στο οποίο στηρίζετε το διπλωμένο σας πόδι.

Διάταση στις γάμπες

Από τα συχνότερα σημεία που παθαίνουμε κράμπες είναι οι γάμπες. Από θέση ανάτασης έχοντας τα πόδια σε μικρή διάσταση λυγίστε τον κορμό σου μπροστά και ακουμπήστε με τα δυο χέρια σας το πάτωμα. Ανασηκώστε ελαφρώς τις φτέρνες σας.

Διάταση λαγονοκνημιαίας ταινίας

Σταυρώνετε το πόδι που θέλετε να διατείνεται πίσω από το άλλο όσο πιο μακριά μπορείτε. Έπειτα μετακινείτε τη λεκάνη προς την πλευρά του ποδιού που διατείνεται μέχρι να νιώσετε μια ήπια διάταση στην εξωτερική επιφάνεια του μηρού. Μείνετε σε αυτή την στάση για 15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 3 φορές.

 

 

facebook
instagram
Copyrighted Material