«Κακοποίηση γυναικών: Μην την προσπεράσεις»

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

«Κακοποίηση γυναικών: Μην την προσπεράσεις»

November 30, 2019 @ 8:00 pm - 9:00 pm

Στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 διοργανώνουμε νυχτερινό αγώνα δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

  • 1 στις 3 γυναίκες στον κόσμο θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία κάποια στιγμή στη ζωή της. Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, περιστατικά βίας μάλιστα δεν έρχονται ποτέ στο φως, αφού δεν καταγγέλλονται στις αρχές ούτε αναφέρονται στις αρμόδιες οργανώσεις.

  • Οι γυναίκες 15-44 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από βιασμό ή ενδοοικογενειακή βία παρά από καρκίνο, τροχαία ατυχήματα, πόλεμο ή ελονοσία.

  • Κάθε εβδομάδα, 50 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δολοφονούνται από νυν ή πρώην συζύγους ή συντρόφους ή από κάποιο μέλος της οικογένειας τους.

Δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα εδώ.

Πληροφορίες:

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού κέντρου (Metropolitan Expo) το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 20:00 (μετά το πέρας των εργασιών της 2ης ημέρας του Συνεδρίου) και περιλαμβάνει διαδρομή απόστασης 4,1 χιλιομέτρων.

Κατά τη διάρκεια του, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αθλητική περιβολή. Εντός του εκθεσιακού κέντρου θα έχει προβλεφθεί χώρος αποδυτηρίων καθώς και υπηρεσία φύλαξης των ρούχων.

Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα προμηθευτούν t-shirts με το λογότυπο του 13ου Συνεδρίου και το σκοπό της πρωτοβουλίας. 

Σε όλες και όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε €10.

Details

Date:
November 30, 2019
Time:
8:00 pm - 9:00 pm
Event Category:
Event Tags:
,
facebook
instagram
Copyrighted Material