9 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάω όταν γυμνάζομαι

9 πράγματα που  δεν πρέπει να ξεχνάω όταν γυμνάζομαι

Για να είναι το αγαπημένο μας τρέξιμο πάντα ευχάριστο και αποδοτικό σε νέα ρεκόρ, ας ακολουθήσω πιστά τις κάτωθι συμβουλές. Θα μας βγουν σε καλό!

1) Να μην ξεχνάω να κάνω πάντα διατάσεις μετά από την προπόνηση. Μας βοηθάει να κρατάμε τους μύες μας ευλύγιστους και να μην μικραίνουν όπως συνήθως συμβαίνει μετά από χιλιομετρική προπόνηση και μακρόχρονη.

2) Να προσέχω την διατροφή μου και να αποφεύγω κυρίως τα γλυκά,  διότι τα γλυκά είναι η βάση για τραυματισμούς!

3) Να πίνω πολύ νερό. Η καλή ομοιόσταση του οργανισμού σε νερό διατηρεί τους μύες σε καλή κατάσταση και αποδίδουμε πολύ καλά στην προπόνηση. Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

4) Τα κοιμάμαι περισσότερες ώρες και κυρίως πολύ πριν από τα μεσάνυχτα. Είναι γνωστό οι ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου και πόσο πολύ μας βοηθάει στην καλύτερη απόδοση μας.

5) Να ακούω το σώμα μου και να μην υπερβάλω στην προπόνηση. Το σώμα μας γνωρίζει πολύ καλά πως νιώθουμε και πρέπει να το ακούμε. Ο δρομέας που αποδίδει είναι ο δρομέας που φεύγει από την προπόνηση, με αίσθηση ευεξίας και όχι κουρασμένος.

6)Πέρα από την σωματική  προπόνηση, η προπόνηση στο νου είναι εξίσου σημαντική. Οραματίσου το ρεκόρ σου. Κάθε μέρα βρες ένα χώρο που να έχει ηρεμία και μείνε εκεί για 3 λεπτά και  δες τον εαυτό σου να πετυχαίνει το ρεκόρ του!  Ονειρέψου!!!  Πετυχαίνει πάντα.

7) Πρόσεξε τα αθλητικά σου παπούτσια . Εάν έχουν τρέξει πολλά χιλιόμετρα θα πρέπει να τα αλλάζεις, πριν σε προλάβουν οι τραυματισμοί.

8) Όχι αγωνίες και στρες . Καλή διάθεση και όλα θα πάνε καλά.

9) Ακολούθα τον στόχο σου ! Μην επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου , μα πως θα το πετύχω αυτό το ρεκόρ…. ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ …….

ΘΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!!!!!!!

ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ!!!!

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

  Maria Polyzou

facebook
instagram
Copyrighted Material