ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΩ…

ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΧΩ…

Το τρέξιμο για εμένα ξεκίνησε ως παιχνίδι, εκεί στις αλάνες του χωριού, που με τόσο λαχτάρα περίμενα τα Σαββατοκύριακα να πάω.

Έτρεχα στο σχολείο σε αγώνες ταχύτητας, τότε που μπορούσα να τρέχω γρήγορα!

Στο πέρασμα των χρόνων, όπως όλοι μας, έτρεχα να προλάβω….. Οικογένεια, υποχρεώσεις, προβλήματα

Πριν τρία έτη, έχοντας κερδίσει την δεύτερη μάχη με τον καρκίνο, μια φίλη γιατρός (ογκολόγος) ,ούσα ήδη δρομέας, με παρότρυνε να ξεκινήσω το τρέξιμο! Πίστευε ότι ήταν ο μόνος τρόπος, να αποβάλλω τις ορμόνες του στρες, που τόσο έβλαπταν το σώμα μου έως τότε ! Πόσο δίκιο είχε!

Η αλήθεια είναι ότι αμφέβαλλα αν αν θα μπορούσα να τρέξω μετά από ένα τόσο βαρύ χειρουργείο και ένα εξαντλητικό κύκλο χημειοθεραπειών. Με ένα σώμα με επιπλέον βάρος λόγω φαρμακευτικής αγωγής και αρκετά ταλαιπωρημένο…

Το τρέξιμο φάνταζε άπιαστο όνειρο! Έπρεπε όμως με κάποιον τρόπο, να αντιδράσω στον πόνο και στην θλίψη που με κατέκλυζε. Να βγω από το σκοτάδι στο Φως! Μου το «χρωστούσα» άλλωστε. Άρχισα σιγά -σιγά να τρέχω μόνη μου. Οι ευεργετικές ιδιότητες του τρεξίματος, κυρίως σε  ψυχολογικό επίπεδο, έγιναν αμέσως αισθητές. Αποζητούσα όμως συντροφιά σε όλο αυτό. Πίστευα ότι θα ήταν καλύτερα για εμένα.

Μέσω διαδικτύου γνώρισα την Μαρία Πολύζου, την δική μας Μαρία, την coach της καρδιάς μας. Αυτήν την σπουδαία γυναίκα και κορυφαία Μαραθωνοδρόμο, που είναι πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους μας. Έτσι εντάχθηκα στην υπέροχη Marathon team και το δρομικό μου ταξίδι ξεκίνησε. Ένα ταξίδι που ποτέ δεν φανταζόμουν, ότι θα άλλαζε την ζωή μου με τέτοιο καταλυτικό τρόπο. Ότι θα την γέμιζε με τόση χαρά και τόσο ξεχωριστές εμπειρίες.

Γιατί τρέχω λοιπόν;

 • ΤΡΕΧΩ ,γιατί παίρνω χαρά και πνοή.
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί οι γνωστές σε όλους μας ενδορφίνες, ξεχύνονται στο σώμα μου και με λυτρώνουν
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί η υπομονή, η επιμονή και η ψυχραιμία ,ως άγουρα φρούτα άρχισαν να ωριμάζουν και να αναπτύσσονται στον χαρακτήρα μου
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί έτσι όλα γίνονται πιο εύκολα στην διαχείρισή τους… Εντάσεις, προβλήματα της καθημερινότητας σχεδόν εξαφανίζονται μετά από κάθε προπόνηση.
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί με βοηθά να αγαπώ το σώμα μου, να το «ακούω» να σέβομαι τα όρια του και γενικά ΝΑ ΜΕ «ΑΓΑΠΩ»!
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί έτσι έμαθα να πειθαρχώ και να πεισμώνω για να πετύχω τους στόχους μου.
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί έτσι έμαθα να πιστεύω περισσότερο σε εμένα και τις δυνάμεις μου!
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί η υπέροχη δρομική μου παρέα είναι, για εμένα τουλάχιστον, το καλύτερο αγχολυτικό! Μαζί τους μοιράζομαι, μοναδικές στιγμές ΖΩΗΣ !
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί μετά από κάθε προπόνηση ή αγώνα είναι σαν να αναγεννιέμαι! ΣΩΜΑ- ΨΥΧΗ– ΝΟΥΣ όλα σε απόλυτη αρμονία.
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί με αυτό τον τρόπο έχω γνωρίσει ανθρώπους ξεχωριστούς. Κάποιοι από αυτούς, έγιναν φίλοι καρδιάς!!! Μαθαίνω από τις εμπειρίες τους και μοιράζομαι μαζί τους τις δικές μου. Είμαι σίγουρη ότι το δρομικό μέλλον , μου επιφυλάσσει και άλλες τέτοιες
  πολύτιμες γνωριμίες!!
 • ΤΡΕΧΩ, γιατί έμαθα την αξία της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης!! Και είναι αυτός ένας πολύτιμος τρόπος να δίνεις, να παίρνεις διπλή χαρά, να νιώθεις πληρότητα.

Εν κατακλείδι, το τρέξιμο είναι γλυκιά εμμονή !!

Θα συνεχίσω να τρέχω, με όλο μου το είναι… ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ!!!

Να αντλώ ευχαρίστηση και να ευγνωμονώ τον Θεό, για το θείο δώρο της ΖΩΗΣ!!!

Για αυτήν την δεύτερη ευκαιρία, που μου δόθηκε να ΖΩ, να ΧΑΜΟΓΕΛΩ, να ΤΡΕΧΩ!!!!

Έχοντας πάντα δίπλα μου, τους υπέροχους συναθλητές μου και την coach της καρδιάς μας!

Μαρία μου σε ευχαριστώ για όλα από τα βάθη της καρδιάς μου.!

Μarathon team Greece by Maria Polyzou!!! Keep running γιατί η ζωή με το τρέξιμο έχει άλλη «νοστιμάδα»!!!
Αποστόλου Μαριάννα

facebook
instagram
Copyrighted Material